Over teksten schrijven
en chai latte

Wat mij gelukkig maakt

Hier volgt meteen een cliché: jou blij maken, dat maakt me gelukkig. Want doordat ik jouw teksten schrijf, hoef je het zelf niet te doen. Lijkt logisch. Maar waarom wagen zoveel ondernemers zich dan toch aan hun eigen teksten? Om na een paar uur, dagen, weken te eindigen met een lege pagina of een slechte tekst. En vooral met veel stress.

Gek genoeg schrijf ik wel graag en goed, naar het schijnt. Dus geef die vervelende taak maar hier. Voel je de opluchting? De blijheid? Voilà, missie geslaagd.

Scoren met SEO

Weet je waarvan ondernemers ook nog blij worden? Dat hun website hoog scoort in Google. En zo volgt er na de vraag om teksten te schrijven altijd de volgende zin: “Met de juiste woorden, zodat mensen mij vinden in Google.” Of een variant hierop.

Ik leg dan geduldig uit dat ze daarmee SEO bedoelen. En dat, als ze online vindbaar willen worden, ze meer moeten doen dan ‘eens een tekst te schrijven met relevante woorden’. Dieper ging ik vroeger niet in op het onderwerp. Omdat ik het gevoel had dat ik hen daarmee niet verder kon helpen.

Dat was geen fijn gevoel en gelukkig werd ik daar echt niet van. Al wist ik dat het anders kon. Maar hoe? En net op het moment dat ik de SEO-handdoek in de ring wou gooien, kreeg ik de kans om me bij te scholen. Er ging een wereld voor mij open. Plots werd SEO een boeiend onderwerp met zoveel mogelijkheden. Eindelijk kan ik mijn klanten bijstaan en begeleiden, hen helpen om echt zichtbaarder te worden in Google. To SEO werd het dus.

Over Dana, teksten schrijven en chai latte

Teksten schrijven zoals King

Ik ben fan van Stephen King. En met mij miljoenen anderen. Of je zijn verhalen nu kunt smaken of niet, er is nog een belangrijke reden waarom zijn boeken zo populair zijn. Ze lezen vlot. Want King houdt niet van lange zinnen vol bijwoorden. En er wordt wel eens gefluisterd dat zijn woordenschat eerder beperkt is. Bovendien vindt hij de inhoud belangrijker dan stijl. En net daarom zijn Kings boeken leesbaar voor alle lagen van de bevolking.

Waarom ik dit nu vertel? Omdat jouw klanten ook blij worden van dit soort teksten – vlot, eenvoudig en to the point. Precies hoe ik teksten schrijf. Het is wat hoogdravend om te beweren dat ik het vak leerde van meneer King. Maar de schrijfmicrobe heb ik in elk geval wel door hem te pakken gekregen.

De Dana van Dana’s tekstbureau

Een ‘over mij’-pagina kan natuurlijk niet zonder mezelf even voor te stellen. Hier gaan we.

Ik heet Dana, maar dat had je vast al geraden. Stel je voor dat ik nu zeg: mijn naam is Josefien. Dat zou vreemd zijn. De achternaam is Gorremans. Aangenaam! Ik ben geboren in Sint-Niklaas, getogen elders in het Waasland om daarna terug te keren naar de ballonnenstad.

En, omdat je aandringt, nog wat wist-je-datjes:

  • Hond, kat, man. Geen kinderen. Die verantwoordelijkheid laat ik met plezier aan anderen over.
  • Ik sta een paar keer per week om half 7 op om te gaan lopen met de hond. Inderdaad, zulke mensen bestaan.
  • Dol op chai latte*, thee van Or Tea, HelloFresh-maaltijden, een glaasje rosé** op een zonnig terras, Ibiza, mijn nichtje, bingewatchen, lezen en slapen.

* Dit is een hint.
** Ook dit is een hint.

Wat is jouw verhaal?

Je weet nu dat ik gelukkig word van blije klanten en chai latte. Dat ik een haat-liefdeverhouding had met SEO, maar dat ik voor de liefde koos. En dat ik teksten schrijf zoals Stephen King. Nu wil ik graag jouw verhaal kennen.